Sandefjord 2 ligger på tiende plass i avdeling, seks poeng foran MK. Det er et lag som har variert ekstremt i resultatene - i mai utklasset de Sandnes Ulf 2 og vant hele 7-0 på hjemmebane, før de i neste kamp gikk på et voldsomt tap mot Staal Jørpeland som ikke ga seg før det stod 0-8. De to siste kampene for Sandefjord 2 har endt med seier over Start 2 og tap for Vigør. 

Det er med andre ord vanskelig å vite hva slags lag MK møter i kveld. Trener for MK, Stein Ove Abrahamsen, tenker ikke så mye over det og fokuserer heller på at laget skal gjøre sin del av jobben og ta alle arbeidsoppgavene alvorlig. 

- I min tid var jeg mest glad i å spille mot best mulig motstand i hver eneste kamp. Jeg håpet alltid at andrelagene skulle stille med så mange førstelagsspillere som mulig, så akkurat hvem Sandefjord kommer med til Mandal bruker jeg null kalorier på. For oss er det viktigste å gå ut og gjøre jobben, både på selve kampen, men også på trening uken før.

MK har hatt en veldig dårlig start på sesongen. 2 poeng er langt fra det man hadde håpet på når man kom til juni, men Abrahamsen er overbevist om at det kommer til å snu. Han beskriver en spillergruppe og et apparat rundt laget som står samlet i hvilken vei man ønsker å gå og som er lojale til hverandre når man nå har havnet i en vanskelig situasjon.

- Det handler om å jobbe hardt og målrettet med de tankene og filosofiene man har. Dette er ikke tiden for å begynne å lete i blinde etter nye måter å gjøre ting på. Vi skal være lojale mot det systemet vi har satt og så skal vi kjempe oss gjennom denne dalen sammen, sier Abrahamsen.

- I kveld må vi ha 3 poeng, så enkelt er det, men det har jeg også klokketro på at vi skal klare. Forrige uke etter kampen mot Sandnes Ulf samlet vi hele gjengen, med spillere, trenere, søtteapparat og klubb, hvor vi gikk gjennom situasjonen vår og snakket om hvordan vi kunne komme oss ut av den. Jeg opplevde det som at vi fikk luftet en del tanker og klarnet hodet alle sammen, og jeg så også klart og tydelig at dette er en motivert og samlet gjeng. Det kan fort skurre litt og bli dårlig stemning når man opplever motgang, men her står vi alle samlet, forteller MK-treneren. 

Når kampen sparkes i gang i kveld er det fortsatt uten flere sentrale brikker. Kaptein Aanensen er jo som kjent fortsatt ute med kneskade, Berglund har ikke spilt hele sesongen og Valand er ute en stund til med hodeskade. I tillegg sliter både Amaldus Lid, Henehta Heh, Thomas Beyene og Tobias Sira Hansen med forskjellig rusk, Damman er i Nordsjøen og Marius Hagen må stå over etter rødt kort i forrige kamp.

På den positive siden har vi at Isac Karlsen er tilbake etter smellen han fikk mot Bryne, og Marko Culibrk er klar etter å ha vært usikker frem til trening i går. Samtidig er evigunge Fredrik Stray med i troppen. Abrahamsen skulle gjerne hatt alle tilgjengelig, men prøver å trekke noe positivt ut av situasjonen.

- Det aller beste hadde jo selvfølgelig vært om jeg hadde alle å velge mellom når jeg skal ta ut en tropp. Men nå er det bare sånn situasjonen er. Skal man dra noe positivt ut av det, så er det at mange spillere får mye spilletid som de kanskje ikke ville fått om vi var fulltallige. Det vil være en styrke når de andre kommer tilbake, sier Abrahamsen.

Kampen i kveld blir spennende og nok en gang kjempeviktig for MK som er i poengnød. Abrahamsen oppfordrer alle til å komme på kamp.

- Vi er veldig heldig som får være i en klubb som har så godt besøk på hver eneste hjemmekamp. Det er absolutt en støtte som kommer til å bli viktig når vi skal snu dette. Jeg opplever folk som veldig engasjerte og støttende overfor oss, og det gjør guttene også. Det er nå på tide å betale tilbake godviljen fra Mandals befolkning ved å hente den første seieren. Jeg håper alle tar turen til Parken, avslutter treneren.