MK skal lørdag klokken 14 spille en tøff bortekamp mot serieleder Staal Jørpeland. Rogalendingene har festet grepet om tabelltoppen bare tre runder før slutt, men avdelingen er så jevn at utfordrerne, inkludert MK, står i kø for å utnytte hvert eneste glipptak som skulle komme.

– Vi har en langsiktig ambisjon om opprykk, men det blir ikke enkelt. Det er flere lag som har samme ambisjon, og det er tre tøffe kamper igjen. Det er ingen enkle kamper i denne divisjonen. Nivået er høyt og jevnt, sier hovedtrener i Staal, Vegard Oftedal, til mk.no.

Staal har funnet formen når det gjelder. De står nå med tre strake seiere og har alt i egne hender når det gjelder opprykk til andre divisjon. Med 20 poeng er de fem poeng foran MK når tre kamper gjenstår.

– Nøkkelen til at vi har prestert såpass bra er at vi har en bred spillertropp der det er kamp om plassene. Det er vanskelig å ta ut kamptroppen, og vi har spillertyper som kan avgjøre kamper, sier Oftedal.

Den som oftest er på plass for å sette ballen i mål er spissen Even Østensen, som tidligere har spilt for Viking. I lørdagens kamp blir det en skikkelig toppscorerduell mellom han og MKs Peder Dovland. Dovland står med 13 mål og Østensen har 12. 

Trener Oftedal kan opplyse at Østensen og resten av troppen er skadefrie når MK kommer på besøk, og det er sultne Staal-gutter som vil ta et nytt steg mot opprykk med tre poeng.

Vil følge opp seieren

Forrige helg fikk MK en positiv opplevelse med seier over Viking 2 etter en vanskelig periode. Nå ønsker trener Frank Våge Skårdal å følge opp og på ny melde seg på i tetkampen i avdelingen.

– Det blir en tøff bortekamp. De har en effektiv goalgetter på topp som vi må stoppe. Vi fikk en etterlengtet seier mot Viking 2 og jobber hardt for å henge med i toppen. Da trenger vi å vinne flere kamper på rad, sier Skårdal.

Mot Staal blir det viktigste å være effektiv foran mål. 

– Det blir en tett kamp som vi må prøve å tippe i vår favør. Det har vært mye positivt spillemessig, men vi må ta bedre vare på de sjansene vi skaper for å ta poeng mot Staal, sier han.

Lørdag er midtstopper Sivert Hansen tilbake fra karantene, mens Tobias Aanensen, Mads Sveindal, Arian Gundersen, Enlil Sawa og Simon Valand er ute med skade.

– Som alltid har vi fokus på prestasjonene og utvikling. Vi skal gjøre som vanlig - prøve å dominere banespillet og vinne kampen, sier Skårdal.

Forrige kamp fikk to spillere sin debut for førstelaget til MK. Skårdal er fornøyd med at hele seks juniorspillere har fått spille a-lagskamper i år og mener det lover godt for fremtiden i MK.

Lørdagens kamp mot Staal har avspark klokken 14. Du kan følge den direkte i vårt livesenter