Mandalskameratene står overfor en meget spennende sesong. Herrelaget havnet i fjor på en solid 3. plass i serien, det nyoppstartede Kvinnelaget gjorde en kjempesesong, Juniorlaget kom til Interkrets, Jente 17 tapte kun to kamper hele sesongen, og MK 2 er blitt til MK 2 OG MK 3. 

A-lag Herrer: Noen ut og noen inn

Svein Soteland, en fast figur i Idrettsparken gjennom mange år og assistenttrener for A-laget i 2023, forlot rollen som assistenttrener etter fjorårets sesong. Hans bidrag til laget har vært uvurderlig og hans avgang er definitivt merkbar. I lagets siste hjemmekamp ble Soteland takket av foran publikum og mottok blomster fra seniorleder Michaelsen. Dette er et tomrom det er vanskelig - om ikke umulig - å fylle. 

Samtidig har klubben hentet inn Leif Isak Vinsjevik fra Giv Akt. Vinsjevik kommer fra rollen som spillende trener for blåtrøyene og er hovedsaklig hentet inn som forsvarsspiller og erstatter for Sivert Sira Hansen. Samtidig vil han innlemmes i trenerteamet sammen med Stein Ove Abrahamsen og Tor Olve Fagnastøl og vil bli en viktig brikke, både som spiller og med den ledererfaringen han har opparbeidet seg gjennom noen gode år i naboklubben.


Leif Isak Vinsjevik

Utover endringene i trenerstaben har det også vært noen utskiftninger i spillerstallen. Sivert Sira Hansen, en av lagets bærebjelker, har tatt steget videre til IK Start og 1. divisjon. Gjennom høsten var Sivert på hospitering hos en rekke storklubber, men det var til slutt Start som sikret seg signaturen til flekkefjæringen. Det blir store sko å fylle, for Sivert har vært enorm for klubben de siste sesongene, men vi gleder oss stort til å følge Sivert i OBOS og videre.

Sivert Sira Hansen

Simon Valand er en annen MK-spiller som har tatt turen oppover i divisjonssystemet. Etter jul ble det klart at Simon har signert for Fløy og kommer til å spille 2. divisjon neste år. Etter sesongen gjennomførte han flere treninger med blåtrøyene og gjorde sine saker såpass bra at han sikret seg kontrakt. MK kommer til å savne storscoreren, men vi gleder oss til å se han briljere oppover i divisjonene.

Arian Gundersen, Jesper Ørner Pettersen, van Tha Peng Cinza og William Bretvik er fire andre som har gitt seg av forskjellige årsaker. Samtidig har Daniel Osestad reist i militæret og er utilgjengelig den kommende sesongen.

Simon Valand

Når noen forsvinner ut, så kommer det nye til. Denne sesongen skal vi få stiftet flere nye bekjentskaper. Noen av dem har allerede fått presentert seg i fjorårssesongen eller vinterens treningskamper.

Behzad Habib, Amaldus Lid og Benjamin Antonsen kommer alle tre opp fra MKs eget juniorlag. 

Behzad er en elegant midtbanespiller som har vært del av landslagsskolen og Equinors talentleire. Han er teknisk begavet, har meget godt overblikk og god spillforståelse. Han fikk flere gode innhopp for A-laget forrige sesong og har også sett skarp ut i treningskampene til nå.

Amaldus er en meget spennende midtstopper. Han er ballsikker og spiller med en stor ro, noe vi fikk se gjennom innhopp på i 3. divisjon forrige sesong. Han er en veldig voksen spiller for alderen og kommer garantert til å kjempe om en plass på laget når sesongen går i gang.

Benjamin er en offensiv spiller og målscorer. Han bøttet inn langt over 20 mål for juniorlaget i fjor og rakk også å tegne sitt første mål i 3. divisjon på hjemmebane mot Sandefjord. Han har helt ekstreme ferdigheter når det gjelder fart, og kan i tillegg bekle defensive roller, slik han har gjort i treningskamper i vinter.

Thomas, Tobias, Henehta, Benjamin, Amaldus

Andre unge spillere kommer inn utenfra, slik som Henehta Heh, Thomas Beyene og Tobias Sira Hansen..

Henehta spilte spiss for Flekkefjord i 4. divisjon i fjor. Han er teknisk og fysisk veldig sterk. Scoringskontoen åpnet han i sin første kamp da MK spilte treningskamp mot Våg i januar. I tillegg til målet la han ned en veldig innsats og hadde også en assist.

Thomas kommer fra Kvinesdal hvor han imponerte med flere scorede mål enn spilte kamper gjennom sesongen fra kant- og backposisjon. Thomas kan fort bli en publikumsfavoritt i Parken med sin slepne teknikk.

Tobias Sira Hansen har et navn som klinger godt hos alle som er glad i MK. Han er lillebror til Sivert og spilte forrige sesong på midtbanen for Flekkefjord. Tobias har gode ferdigheter med ball og er en anvendelig og veldig uredd spiller som ikke sier nei takk til tøffe dueller og harde taklinger.

A-lag Kvinner: Kontinuitet og ambisjoner

MK Kvinner ble startet opp for litt over et år siden. Ambisjonene da var enkelt og greit å ha en trening i uken og ikke noe mer. Det endte med påmelding til seriespill, masse folk på stadion, kjempestemning og en virkelig solid høstsesong hvor man både slo og spilte uavgjort mot de to beste lagene i divisjonen. Det hele ble ledet med stødig hånd av Hovedtrener Hege Støle.

Etter endt sesong kom ønsket om noe mer satsing og et større trenerteam. Foran denne sesongen er trenerteamet blitt forsterket med ny hovedtrener i Leif Vinsjevik samtidig som Hege Støle fortsetter videre. 

MK Kvinner har per i dag hele 27 spillere i troppen. Siden forrige sesong har et par spillere har forlatt spillergruppen, blant annet har Maren Nilsen reist til Oslo for å studer, men man har stort sett beholdt de man hadde med i fjor samtidig som man har fått med et par nye. En utfordring gjennom vinteren har vært at laget har hatt en rekke spillere ute med både kort- og langttidsskader, men nå lysner det i horisonten og mange av de skadede er på vei tilbake i full trening.

Målet for sesongene er å kjempe om opprykk, så det er bare å glede seg til det sparkes i gang!

Støle og Vinsjevik

Juniorlaget: PG og Kobler ved roret

Juniorlaget, under ledelse av Per Gunnar Laudal, imponerte gjennom vårsesongen i fjor og tok seg til spill i Interkrets, hvor de møtte lag som Pors, Eik og Strømsgodset. En meget god prestasjon av laget og en veldig lærerik høst for de unge talentene.

Kobler og OG

På trenersiden har det blitt forsterket med Markus Kobler. Forrige sesong var Markus trener for G16, mens han i år skal være med juniorlaget.

Foran årets sesong har som kjent noen juniorspillere tatt steget opp på A-laget, men samtidig har nye krefter kommet til fra G16. Det er et ungt lag med stort potensiale vi kommer til å få se denne sesongen. Det er et lag fullt av fart og ferdigheter, og når de er under ledelse av særdeles kompetente trenere, så kommer vi til å få mye glede av både laget og spillerne i tiden fremover.

Jente 17:

Frode Osestad, Ivan Frandsen og Kristian Waage fortsetter i trenerteamet også neste sesong. Med kun to tap gjennom hele sesongen kan man ikke si annet enn at J17 leverte til toppkarakter i fjor. Laget endte til slutt a poeng med Randesund på tabelltopp, kun slått på målforskjell.

Foran årets sesong har man klart å beholde så godt som alle spillerne fra forrige sesong. Osestad og co har en relativt liten spillertropp, men det er en spillertropp som oser kvalitet. Det er dedikerte jenter som trener godt tre ganger i uken, og når vi nærmer oss sesong så er det er ingen tvil om at trenerne har god tro på en ny knallsesong. Målet er å gå hele veien og vinne serien.

MK2: Ny satsing

MK2 opplevde i fjor en turbulent sesong med en dårlig vårsesong før det løsnet fra sommeren. Laget ser nå fremover med ambisjoner om opprykk til 5. divisjon. Den store interessen rundt laget har ført til opprettelsen av både MK2 og MK3 foran årets sesong, og dette markerer et viktig skritt i å styrke seniorfotballen i klubben.

MK2 kommer til å være satsingslaget, med klare ambisjoner om opprykk til 5. divisjon. Dette er en viktig utvikling for klubben, som tar sikte på å kunne tilby et høyere nivå av seniorfotball for spillere i Mandal. Det er viktig for MK å ha en bedre arena enn 6. divisjon bak A-laget, og denne utvidelsen markerer et skritt i riktig retning.

Kristian Tisland, Eirik Hægebostad, Benjamin Håkonsen og Elias Blix er bare noen av spillerne som har meldt seg til tjeneste før sesongen etter å ha vært borte fra klubben en periode. Tilveksten har gjort at hele 44 spillere er klar for MK2 og 3 fremover.

Foran årets sesong er det Tom Roger Johnsen som har tatt over rollen som hovedtrener for laget, men Tommy Larsen, Olli Olsen, Nedvin Huskovic, Jonatan Lid og Eirik Felle kommer alle også til å bidra i trenerteamet for de to lagene.