Forrige runde spilte MK borte mot Fredrikstad 2. Gudan hadde en noe trøblete første omgang og lå under 1-0 ved pause mot et godt hjemmelag. I andre omgang hevet de grønnkledde seg betraktelig, og foran 30 tilreisende makreler vartet kaptein Aanensen opp med to flotte frisparkmål og sørget for at alle poengene be med hjem til Mandal. 

På søndag står nok et andrelag på motsatt banehalvdel, denne gangen Mjøndalen 2 som foreløpig ligger på nedrykksplass. For bare et lite år siden var det MK som lå nede og rotet i bunnstriden, og trener Stein Ove Abrahamsen er klar på at det alltid er tøft å spille mot nedrykkstruede lag, spesielt når man aldri vet hva slags lag andrelagene stiller med.

- Mjøndalen 2 er i en situasjon hvor de risikerer å rykke ned. De kommer til å måtte kjempe til siste slutt, og det kommer vi til å få kjenne på når de kommer til Parken. Vi var jo i en liknende situasjon i fjor, der vi måtte kjempe helt inn og ikke sikret plassen før i siste kamp. På søndag vet vi heller ikke helt hvem de kommer til å stille med, men uansett hvilken motstand vi får, så forventer jeg at vi skal dominere og kontrollere kampen, sier treneren.

Han forteller videre at Mjøndalen ikke kommer til å få det enkelt.

- Det skal enkelt og greit være vondt å møte MK som bortelag. Jeg ønsker å se igjen de tingene vi jobber med i det daglige på trening, og så forventer jeg at vi topper det med knallhard innsats og jobbing, sier han.

Mjøndalen på sin side har gjort noen gode kampen den siste tiden. Solide seire mot Randesund, Start 2 og Åskollen, samt et knepent tap mot topplaget Pors gjør at det kan bli en spennende kamp på søndag, litt avhengig av hvilket mannskap de tar med seg til Sørlandet.

For MK så ser det ganske lyst ut med tanke på mannskap. De eneste som er uaktuelle til kampen er Marko Culibrk og Fredrik Stray Tjaum. Abrahamsen kan røpe såpass at begge brødrene Valand stiller fra start.

- Bendik og Simon starter mest sansynlig, men det blir ikke nødvendigvis 90 minutter. Begge to har vært ute med forskjellige skader, og spesielt Bendik har hatt en veldig lang vei tilbake. Simon har trent veldig godt i det siste og holdt seg skadefri. Det er veldig godt nytt. Så nå fortjener han virkelig spilletid.

- Vi må bruke resten av sesongen

Når det kun gjenstår 4 kamper av sesongen og MK er relativt trygt plassert der de ligger, så har Abrahamsen er klar plan på hvordan man skal få mest mulig ut av de siste kampene.

- Denne kampen handler om å spille på seg selvtillit inn mot kampene mot Pors og Eik. Det er de to lagene som har skilt seg ut i år og som ligger alene helt på toppen. Vi må bruke resten av sesongen så godt vi kan, og i de to kampene kommer vi virkelig til å få kjent på nivået som kreves for å kunne ta steget opp i 2. divisjon. Slike ting er viktig å fokusere på og ta med seg.

- I tillegg er de resterende kampene, spesielt mot Mjøndalen og Randesund, gode arenaer for å teste ut noen av ungguttene i klubben. På søndag er planen at vi skal ha med en fra 2007-kullet. Klubben har mange spennende spillere, og selv om de hospiterer på A-laget og vi får sett dem på trening, så er det kjempespennende å se dem utfolde seg i kamp. Så det gleder vi oss til, avslutter Abrahamsen.

Har du ikke mulighet til ta turen til Parken, så kan du følge liveoppdateringen til Braadland: