Lørdagens oppgjør mellom MK og Vindbjart blir det tredje i rekken denne sesongen. Så langt har gudan kjempet seg til seier i begge kampene.

Første kamp gikk av stabelen i midten av mars da det skulle kjempes om kvalifiseringsplass til NM i Fotball. Til tross for at de grønnkledde tok et solid tak om kampen fra start og fikk en tidlig 2-0 ledelse, så nektet Vindbjart å gi seg. Ved full tid stod det 3-3 og kampen gikk til ekstraomganger. 10 minutter før slutt dukket Fredrik Stray opp og dunket inn vinnermålet og MK gikk videre i cupen.

Andre oppgjør ble spilt på Moseidmoen i Vennesla. Kampen startet rolig før det tok av i det 25. minutt. Wiig Hagen kjørte et raid på kanten og satt ballen lavt i lengste hjørne. Like etter ble Sebastian Damman utsatt for en forferdelig takling i egen sekstenmeter. Rødt kort til Vindbjart. Til tross for 0-1 og utvisning, så var Vindbjart det beste laget utover i omgangen. I andre omgang tok MK mer og mer over og tok til slutt 3 velfortjente poeng med stillingen 3-1.

Hvis de foregående kampene skal være en pekepinn, så tyder alt på at helgens oppgjør blir tøft for MK. Vindbjart har levert to gode kamper selv om gudan har gått seirende ut av duellene. I tillegg ble Vindbjart passert av Start 2 på tabellen forrige runde. Dermed har venndølene mye å kjempe for når kampen blåses i gang, da et eventuelt tap på lørdag vil gi både Åskollen og Fredrikstad 2 muligheten til å klatre forbi dem.

Dessverre for gudan er kapteinen, Tobias Aanensen, usikker før kampen.

Abrahamsen er klar for et revansjesugent Vindbjart

Forrige runde gikk MK på en surt nederlag mot et Start 2 som stilte med flere spillere fra A-laget. MK gjorde en veldig god første omgang, men klarte ikke å stå i mot tekniske og ballsikre Start-spillere gjennom hele kampen. Trener for MK, Stein Ove Abrahamsen, var fornøyd med gudan etter den kampen, og ser frem til nok en tøff kamp.

- Det var egentlig en veldig god kamp av oss sist. Selv om det ble tap, så fikk vi til mye av spillet vårt mot veldig god motstand. Det er alltid gøy å møte gode spillere, og alle på laget har tatt god læringen av den kampen. Jeg kan garantere at det blir tøft også mot Vindbjart. De har mye å revansjere og de har mye å kjempe for. I tillegg har de fått inn noen nye spillere i stallen som er gode, forteller treneren.

På skade- og suspensjonsfronten er det mye usikkerhet.

- De eneste som garantert er ute med skade er Bendik Valand og Daniel Osestad, og Sebastian Damman reist på jobb. Ellers er Tobias Aanensen og Simon Valand usikre. Fredrik Soteland er tilbake fra karantene, og Marius Hagen er klar.

Kaptein Aanensen usikker til kampen

Mot slutten av den første omgangen mellom MK og Start 2 fikk Tobias Aanensen en smell og ble tatt av banen i pausen. Dessverre er det en mulighet for at den erfarne kapteinen må stå over mot Vindbjart. Selv omtaler Aanensen kampen mot Vindbjart som årets høydepunkt og håper på å bli klar i tide.

- Jeg håper jo absolutt at jeg skal bli klar til kampen. Det er årets gøyeste kamp. Mange av spillerne på Vindbjart har vi spilt mot i flere år, og noen av dem kjenner vi. Det er slike kamper man gleder seg til hele sesongen, og så handler det jo om å vise hvem som er best i området. Men foreløpig ser det ikke veldig lyst ut. Jeg er mye bedre etter smellen og det har gått fort fremover, men jeg vet foreløpig ikke om jeg rekker det, forteller Aanensen.

Aanensen er ganske sikker på at MK skal kunne hamle opp med gjestene. Spesielt hvis man får til det samme samspillet som man viste mot Start.

- Mot Start 2 så var vi veldig gode i første omgang. Hvis vi spiller opp mot samme nivå mot Vindbjart, så kommer vi til å styre den kampen. Da skal de ikke ha sjans mot oss. Men de er gode til å kjempe, så det blir uansett tøft. Og så har de spillere som Skårdal og Pedersen som alltid er gode til å skape sjanser.

Aanensen skryter også av nyervervelsene til MK

- Lewi har vært bra siden han kom. Han jobber og kjemper godt og kommer til å score mål. Og så er det veldig gøy å få tilbake Marius fra Brodd. Han scoret en del mål der, har bra fart, er god til å utfordre og kommer garantert til å bidra fremover for oss.

- Vindbjart er et middelmådig 3. divisjonslag

Inge Nilsen var i mange år en bauta i forsvaret til MK og har vært med på mange store opp- og nedturer. Før kampen mot Vindbjart er han som sportslig leder krystallkar på at denne kampen betyr mye.

- Det er helt klart en viktig kamp. Vindbjart ligger hele 12 poeng bak oss på tabellen nå. Det var ikke alle som hadde trodd at det skulle se slik ut før sesongen, men Stein og gudan har gjort en kjempejobb gjennom vinteren og sesongen. Det har blitt jobbet knallhardt hele veien og alle har bidratt. Kampen mot Vindbjart er veldig viktig selv om vi er et stykke foran dem. Det er nå man setter skapet på plass og viser at Vindbjart er et middelmådig 3. divisjonslag mens MK har ristet dem av og skal være det neste 3. divisjonslaget fra Agder som skal kjempe om opprykk. 


Kom på kamp! Heia MK!

Eventuelt kan du følge Braadland sin MK-Live her: