Team Future er en helt ny type talentsamling i norsk sammenheng. Gjennom programmet søker NFF å ta vare på alle de største talentene i en alder hvor det er store fysiske forskjeller på spillerne. Her satses det på spillere som har stort potensiale på sikt, men som gjerne ikke har vokst ferdig enda.

Max er et av de største talentene i klubben, og sportslig leder Inge Nilsen synes det er kjempegøy at NFF nå satser på denne måten og at Hagen er inkludert i den første troppen.

- Det er veldig motiverende for de unge i klubben å se at det er noen fra Mandal som virkelig tar dette steget, så dette er knallgøy. Det viser at det ikke nødvendigvis betyr noe om man kommer fra Rosenborg eller MK, bare man er ivrig nok og trener bra, sier Nilsen.

Han er også godt fornøyd med satsingen til NFF.

- Det er jo umulig å vite hvem som blir best til slutt, så det er bra det NFF gjør her. Tidligere har man jo hatt landslag og skyggelandslag, men her tas det hensyn til at ikke alle utvikles likt. Man vet at mange kan bli gode, men det er umulig å si hvem som blir best. Derfor er det veldig bra at man ser på flere spillere. 

Gleder seg til utfordingen

Hovedpersonen selv er godt fornøyd og gleder seg til en spennende og lærerik samling i Porsgrunn.

- Det er jo alltid gøy å bli tatt ut til ting, det må jeg si. Og dette er jo noe av det største jeg kan være med på. Jeg får spilt sammen med de beste fotballspillerne på min alder, forteller Hagen.

Blir du nervøs? 

- Man blir alltid litt nervøs helt i starten. Men etter den første treningen så går det veldig fint.

Selv om det er de store klubber, som Brann, Strømsgodset, Bodø Glimt, Rosenborg og Lillestrøm, som dominerer uttaket, så er det gøy at både MK og Flekkefjord kan skilte med uttak. Og det er en kjenning av Max som er tatt ut fra Flekkefjord.

- Jeg kjenner jo Thom Markus fra Flekkefjord. Vi har spilt trent sammen på forskjellige samlinger, så det er veldig fint at han også er med.

Å bli tatt ut her er bare det første av mange steg for den unge mandalitten om han skal nå dit han vil.

- Jeg har som mål å kunne leve av fotball etter hvert. Og så har jeg jo som mange andre en drøm om å spille i Premier League. Men det er så langt frem og så vanskelig at det ikke er noe jeg tenker på.   

- Fremover skal jeg fokusere på å trene og bli bedre. Jeg trener sånn ca hver dag i løpet av uken og på vinteren trener jeg også langrenn. I tillegg trener jeg styrke en gang i uken. Opp igjennom så har jeg stort sett hatt min far som trener, og han er god til å pushe meg når det trengs, avslutter Max.

Fornøyd fotballpappa

Geir hagen er far til Max, trener i MKs ungdomsavdeling og bidrar også på trener- og spillerutvikling i klubben. Han er først og fremst opptatt at dette er et kvalitetsstempel, både for spiller og klubb.

- Han bør jo absolutt takke den eminente faren sin som har trent han gjennom alle disse årene, ler Hagen senior når han snakker med mk.no. 

- Men for å være seriøs så er det jo kjempegøy å ha MK-spillere som får prøvd seg mot de aller beste i landet. Opplegget rundt disse samlingene er superseriøst, det er bra faglig input, og de blir trent av noen av de beste trenerne man får tak i. Her får jo Max veldig gode referanser på hvordan han ligger an i forhold til de antatt beste i Norge. Det er kjempegøy og veldig positivt for han og klubben.

Hagen senior forteller videre at det å legge til rette for talentene er viktig og at det er flere tiltak i MK som har vært bra for spillerutvikling de siste årene.

- Løkkefotball, Akademi og Fotballfritidsordning er bare noen av de tingene som er blitt gjort og som sørger for god utvikling hos spillerne. Det gjelder uansett om man er på sone- og kretslag eller om man spiller mer for moro skyld og ikke de voldsomme ambisjonene. Det er gode tiltak som man vil se bærer frukter over tid. Og så jobber man hele tiden med å skolere flere trenere, noe som også er et kvalitetsstempel.


Alle i MK ønsker Max lykke til på samlingen!