Fjoråret tatt i betraktning, så har Stein Ove og resten av gjengen på A-laget gjort en fantastisk sesong. De har hevet seg mange hakk de siste året og vil mest sannsynlig ende på tredjeplass i divisjonen. Gudan hang lenge med helt i toppen, men utover sensommeren og høsten har det ikke alltid gått veien og de to lagene helt i toppen har vært suverene.

Søndagens gjester, Eik Tønsberg, har vist fra første kamp hvilket solid lag de har blitt. 12-0 i målforskjell etter de tre første kampene sendte et varsel om at dette var et lag som hadde planer om å rykke opp. Videre høvlet de over MK i Tønsberg og sendte selveste Sandefjord på huet ut av cupen. Det måtte et annet Eliteserie-lag til for å stoppe dem i cupen. Strømsgodset vant knepent 2-1, og etter kampen uttalte trener Kjetil Kristoffersen at det er "Ingen (i Eliteserien) som er bra med unntak av Bodø Glimt, Molde og Brann. Resten av dritten kan vi slå alle dager i uken".

Eik Tønsberg har satt en høy standard. De har kun sluppet inn 13 mål i år og scoret 85(!). De har divisjonens suverene toppscorer i Julius Myrbakk med 34 scoringer. Og de har kun ett tap, og det var mot tabellnabo i toppen, Pors.

MK er med på å avgjøre hvem som rykker opp.

Forrige helg spilte MK 0-0 borte mot Pors som ligger hakk i hæl på Eik Tønsberg i toppen. Det har gjort at Pors har havnet bakpå i kampen om opprykk og ligger per nå 5 poeng bak. For å holde følge med Eik og ha en mulighet, må de selv vinne borte mot Sprint, samtidig som de må ha hjelp av MK. Går begge kampene Pors sin vei, så vil de ha en mulighet til å overta tabelltoppen i siste runde. Taper Pors eller MK, så er håpet for dem ute.

Trener i MK, Stein Ove Abrahamsen ser veldig fram til kampen, selv om han har stor respekt for motstanderen.

- Det kommer nok ikke til å bli noen finspilt fotballkamp. Det kommer til å være en våt og tung gressmatte i Parken, og det kommer nok til å være en del vind. Men vi gleder oss veldig til å få utfordret oss mot det beste laget i divisjonen.

Skal man kunne klare å hamle opp med Eik, så er det en del ting som må klaffe ifølge Abrahamsen.

- Vi har mye å revansjere etter forrige kamp. Hadde det ikke vært for en ekstremt god Bård Høksås i mål, så kunne den kampen ha endt tosifret, og det hadde vært blytung. De var langt bedre enn oss i den kampen, men det er annerledes å spille i Parken, og det tror jeg de vet.

- For det første så er vi mer eller mindre fulltallig tropp. De som har vært ute med skade i lengre tid er tilbake og har fått litt spilletid. Det betyr mye for oss og vil være med å bidra til at vi burde være sterkere enn sist.  Og så må vi være 100% påskrudd fra første sekund. Vi må være våkne og gi alt, og vi må være mentalt klare til å stå i duellspillet. Eik har veldig mange sterke duellspillere. De er veldig direkte, vil tidlig inn i bakrom og er ekstremt gode på å vinne andreballene, så hvis vi ønsker å henge med i den kampen, så må vi stå i det og demme opp. Og så vil mulighetene komme for oss. Vi er klare til kamp!

TV-Aksjonen 2023

På søndag arrangeres også TV-Aksjonen 2023. Årets mottaker av pengene som samles inn er Redd Barna og deres arbeid for å hjelpe barn som er rammet av krig og konflikt. Dette er et tema som står grønne hjerter nært, og i forbindelse med kampen vil det være bøssebærere til stede på stadion. Inntektene fra kamplotteriet vil også gå uavkortet til TV-Aksjonen.

Har du ikke mulighet til å overvære kampen, så kan du også gi et bidrag via MK sin digitale innsamlingbøsse for TV-Aksjonen på linken under.

Kampen har avspark klokken 13.00!

Heia MK!