Det er endelig klart for sesongstart i Idrettsparken, og i åpningskampen er det Vindbjart som kommer på besøk. Oppgjørene mot venndølene har de siste årene vært meget spennende. MK har gått seirende ut av flest dueller og man må tilbake til 2021 for å finne siste seier til de blå. Det har uansett vært jevne og tette kamper, og det blir det også på søndag.

2022

For to sesonger siden var det veldig jevnt og begge oppgjørene endte med uavgjort. Aller best huskes nok bortekampen. Da var MK i alvorlig poengnød og nedrykksspøkelset truet de grønne med kun en kamp mot Express igjen av sesongen. 

Det åpnet brutalt for MK på Moseidmoen. Et frispark ble slått inn i feltet til MK, landet på hodet til Alf Marius og endte i nettmaskene. Selvmål og et dårlig utgangspunkt for resten av kampen og sesongen. Men de rundt 100 tilreisende mandalittene, med et busslass med ungdommer fra 2009-kullet og Tor Helge og trompeten i spissen, gjorde sitt ytterste for å mane gudan fremover. Kampen bølget veldig frem og tilbake og begge lagene hadde store muligheter. En meget omdiskutert situasjon som fikk MKs liveansvarlig Eirik Braadland til å gå av hengslene var da Endre Omland ble sendt alene gjennom på mål og ble klippet ned av Follerås i Vindbjart-forsvaret like før pause. Frispark og gult kort på noe som skulle vært en soleklar utvisning. Andre omgangen var preget av at regnet fosset ned og MK kastet alt fremover i et forsøk på å kapre poeng. Dette lønnet seg til slutt. Ett minutt på overtid av kampen kjempet MK seg til en corner. Corneren ble slått inn i feltet, og hvem andre enn Sivert Sira Hansen dundret inn i duellen og fikk kranglet ballen i mål? Elleville jubelscener, banestorming og ett ekstremt viktig poeng til MK.

Tre kamper i 2023

Forrige sesong ble det spilt hele tre oppgjør mellom lagene. MK gikk seirende ut av to av dem og ett endte uavgjort. 

Mange var til stede i Parken på det første oppgjøret som var cupkvalifisering på Å-Miljøbanen. Dette ble en real thriller hvor lagene måtte gjennom ekstraomganger for å kåre en vinner. Underveis hadde MK til tider storspilt og ført et meget høyt press mot et vaklevorent Vindbjart-forsvar. Man ledet først 2-0 etter en dobbel av Fredrik Soteland, og så ledet man 3-1 etter først en unødvendig glipp bakerst hos MK før Culibrk gikk rett i angrep og ordnet 3-1. MK virket komfortable, men motstanderen spilte seg inn i kampen igjen. Aanensen scoret selvmål, tidligere MK-spiller Nicolai Aas utliknet, og man måtte til  ekstraomganger. Kampen inneholdt det meste. Mange mål, høy temperatur og et rødt kort til Nyhus hos Vindbjart. Det var god stemning da Stray dunket inn vinnermålet i andre ekstraomgang og gudan tok seg videre til neste kvalifiseringsrunde. 

I sesongen startet MK på bortebane. Da leverte gudan en veldig solid prestasjon og vant 3-1 i en kamp som bølget og var meget spennende hele veien. MK scoret først ved Mathias Hagen. Detter ble Ryger utvist for Vinbjart. Alt lå til rette for en grei seier for MK, men det var Vindbjart som var det førende laget etter utvisningen. 2-0 kom ved Simon Valand like før pause, men Skårdal rakk også et mål før dommeren blåse, så 1-2 til pause og fortsatt spenning. 5 minutter ut i andre omgang setter Dejan Prelevic 1-3 og etter det kontrollerer MK kampen ut. 

Det påfølgende oppgjøret i Parken endte 2-2 og uavgjort etter at MK hadde dominert hele kampen men rotet det bort på slutten. 2-0 etter scoringer av Alf Marius og Tobias ble til 2-2 etter at gudan slapp seg ned de siste få minuttene av kampen.

2024

Nå er det endelig klart for nytt oppgjør, og det er vel egentlig gitt på forhånd at dette blir spennende. Begge lag har vært gjennom endringer. MK har mistet sin forsvarsbauta, Sivert Hansen, til IK Start, og målgarantist Valand har gått til Fløy. Inn har det kommet yngre krefter, blant annet lillebror Sira Hansen, samt stopperkjempe fra Giv Akt Isak Vinsjevik. I Vindbjart så er hovedtrener skiftet ut og enkelt sentrale spillere, som Skårdal og Grøn Pedersen har enten lagt opp eller gått videre. Stefan Gislason er kommet inn som ny hovedtrener.

Vi har hatt en liten runde med begge trenerne for å høre hva de forventer seg av kampen og sesongen.

- Endelig klart sesong

Trener for MK, Stein Ove Abrahamsen har lengtet etter å komme i gang igjen og mener det er lagt et godt grunnlag før sesongen, til tross for varierende resultater i treningsskamper.

- Endelig! Det er skikkelig deilig å skulle spille kamp igjen, utbryter Abrahamsen en ettermiddag i Parken.

- Det har vært en lang oppkjøring hvor vi har hatt store utfordringer med dårlig vær som har gått ut over treningene. Dessverre så har ikke vi en hall å spille i når det blir for mye snø, men fotball er en utendørssport, så vi tar det som det er. Gudan har lagt ned en kjempeinnsats gjennom hele vinteren. Det er en motivert og treningsvillig gjeng. Selv med slitne og tunge kropper og til tider elendige forhold, så har det vært null sutring. Treningsmoralen i årets MK-utgave er veldig bra, forteller han.

Gjennom vinteren har MK spilt en rekke treningskamper. Det har variert fra solide seiere til forferdelige tap, for eksempel et heidundrende tap borte mot Bryne fra Obos. Stein Ove har blandede følelser etter de varierende resultatene.

- Vi har vært veldig bra spillemessig, selv i de kampene hvor vi har tapt. Vi kontrollerer bra på midtbanen og er ofte det førende laget. Men så har det vært en del slurv bakover og vi har ikke scoret nok. Det er selvfølgelig vanskelig å erstatte Sivert som var dominant i duellstyrken, men jeg har veldig tro på at Vinsjevik kommer til å vokse fremover. Han har noen helt andre kvaliteter enn Sivert, er trygg med ball og har en strålende pasningsfot. I tillegg vil vi se at Damman tar steg fra i fjor og Lid som er kommet fra juniorlaget er også lovende. 

- Vi har beholdt mye av stammen fra i fjor samtidig som vi har fylt på med unge tilskudd fra lokale klubber og egne rekker. Jeg tipper publikum kommer til å bli godt kjent med flere av dem i løpet av sesongen. Det er mye å glede seg til. Og så må vi ikke glemme at det er et ungt lag generelt. Spillere som Mathias Hagen og Damman er egentlig første års seniorspillere i år, selv om de har vært med lenge. Det lover veldig bra for tiden fremover.

Når det gjelder ambisjoner så er det å kjempe i toppen.

- Vi ønsker helt klart å være med i toppen. Det er mange lag i avdelingen som har samme mål og denne er nok litt tøffere enn den vi var i i fjor. Det viktigste er at vi holder flest mulig spillere skadefrie. Mister vi for mange sentrale spillere, så blir det vanskelig, men klarer vi å holde troppen oppegående, og er gode til å vippe jevne kamper i vår favør, så skal vi hevde oss.

Abrahamsen regner med det blir en jevn kamp mot Vindbjart, men mener samtidig at bør ha alle muligheter til å få med seg 3 poeng fra åpningen.

- Vi skal kunne slå Vindbjart i Parken. Det blir spennende. Vi tapte mot dem i oppkjøringen, men det er nå det begynner og da skal vi være påskrudd, avslutter Stein Ove.

For MK er Berglund ute med en langtidsskade. Han pådro seg brudd i kragebeinet i treningskamp og vil ikke være tilgjengelig før i mai/juni.

Marius Hagen er også uaktuell til kampen etter overtråkk.

Vindbjart forventer en tøff kamp

Nyansatt trener i Vindbjart, Stefan Gislason, forteller om en grei oppkjøring til sesongen.

- Vi har hatt en grei oppkjøring. Som mange andre så har vi hatt utfordringer med snø og baneforhold. Men vi har vært så heldig å hatt Sørlandshallen tilgjengelig for trening tre dager i uken, så vi kan jo ikke klage. Dessverre har vi hatt noen skader i oppkjøringen, men alt i alt har det gått fint.

Selv er han ny som trener, men det har også vært andre utskiftninger i laget.

- Vi har mistet en del spillere fra i fjor, men har også fått inn nye gode spillere. Noen av dem mangler kanskje litt erfaring, men det er unge og sultne spillere som er bra. Teamet rundt laget er det samme bortsett fra meg.

Skal fortsette jobben med å skape en sterk spillergruppe og et godt lag, men er klar over at det blir en tøff kamp mot MK.

- Målet med sesongen er å videreutvikle det gode arbeidet og fortsette jobben vi har gjort i vinter. Vi må skape et lag som blir bedre både som enkeltspillere og som lag. Vi ønsker et lag som er disiplinerte og som jobber hardt samtidig som vi er modige og har gleden av å spille fotball.

- Treningskampen som vi vant i vinter har ingenting å bety. Det er nå det starter. Det kommer til å bli en tøff kamp hvor vi må være på vårt aller beste for å kunne få med oss poeng hjem til Vennesla, avslutter Gislason

Kampen spilles søndag 7. april klokken 15:00

Still opp i grønt! 

Heia MK!