Kampen mot Donn 1 kan det tenkes at blir stående som et skille for MK Kvinner. Frem til den kampen hadde damene fra Mandal variert en del i prestasjonene, samspillet satt ikke helt som det skulle og de innøvde trekkene som var blitt terpet på gjennom vinteren var til dels fraværende. Fasiten etter de første fem kampene var to seire, to tap og en uavgjort for laget som ønsket å hevde seg på øvre halvdel av tabellen. 

Årsbeste mot Otra

Den siste tiden har laget derimot vært i skikkelig flyt. Det hele startet med en kruttsterk kamp mot Donn 1, hvor det bare var marginer som gjorde at ikke kristiansanderne ble påført sesongens første tap, før Otra fikk unngjelde på Evje Kunstgress uken etter. Emma Thommasen (19) leverte en kjempeprestasjon og scoret hat trick i en kamp hvor MK styrte fra start til slutt og vant hele 6-0 foran hele to(!) tilreisende bortesupportere. Årsbeste ifølge trener Leif Vinsjevik, og skuta var snudd.

Trener Vinsjevik og Rebecca

Festfotball i Parken

Uken etter var det duket for ny hjemmekamp i Parken. Damenes trofaste publikum fikk se et lag som sprudlet og spilte ball i hatt med gjestene fra Øyestad/Arendal 2. Årest nysignering, Iselin Johansen, var den første som satt ballen i nettet bak keeper, og da hadde gjesten fra øst så vidt fått testet gresset på MKs banehalvdel. Hjemmelaget fortsatte med overbevisende spill, og før Anna Vinsjevik satte sin andre for dagen og spikeren i kista hadde Thomassen scoret sitt fjerde mål på ei drøy uke. Damene dro i land en solid 4-0 seier, men det kunne fort blitt mer.

5-0 mot Lillesand/Amazon 2

Denne uken var det Lillesand/Amazon 2 som skulle få kjenne på den gode flyten damene i grønt har hatt den siste tiden. Innledningen bar preg av litt hawaii-fotball og hjemmelaget slapp gjennom det grønne forsvaret noe enkelt ved et par anledninger, uten at det noen gang ble skikkelig farlig. For MK sin del var den første halvtimen noe frustrerende, med varierende pasningskvalitet og noen forsøk som endte i lite eller ingenting. 

Men så, en halvtime ut i kampen, blir Vinsjevik spilt opp i mellomrommet. Hun avanserer fremover før hun slipper en utsøkt ball gjennom til Lena Aanensen som er på løp. Fra skrått hold løfter hun ballen over keeper og MK tar ledelsen. Minutter senere henter damene frem en kontring fra læreboka. Aanensen vinner ballen etter corner og fosser fremover mot et hjemmelag i ubalanse. Carina Robertsen kommer på løp og får ballen på venstresiden. Innlegget er millimeterpresist og storscorer Vinsjevik setter sin første av tre scoringen denne kvelden. Robertsen tegner seg også på scoringslista for første gang denne sesongen og kampen ender 5-0 til MK.

5-0 mot Lillesand/Amazon 2

Skadeutfordringer

I starten av sesongen hadde MK Kvinner 16-18 spillere i kamptroppen til en hver tid, men den siste tiden har det vært utfordringer med skåskader og rusk som har gjort at man kun har hatt 13-14 kampklare spillere å velge mellom. Rutinerte og viktige brikker i laget har vært ute, og derfor er det desto mer gledelig og imponerende det damene har prestert den siste tiden. Noen spillere har fått mer spilletid og muligheten til å vise seg frem, mens andre har måtte ta mer ansvar i laget. 

Trener Vinsjevik uttaler at han er imponert over det damene har vist etter en litt haltende start, og at han mener laget uten tvil er i stand til å slå alle lag i divisjonen. 

Kaptein, Lena Aanensen, trekker frem det gode samarbeidet laget har hatt med MK Jenter 17 gjennom vinteren som en del av suksessfaktoren, og sier det har gitt laget viktig erfaring med tanke på at flere av årets motstandere har relativt unge lag og er sammenlignbare med de unge fremadstormende jentene i grønt. Et Jente 17 lag som for øvrig leder sin avdeling suverent og så langt står med 8 seire og en avgjort!

På lørdag venter Flekkefjord på bortebane i det som sannsynligvis blir årets tøffeste kamp - og det uten for eksempel keeper Marte Ur som har holdt nullen tre kamper på rad. Likevel stiller damene i grønt med en solid dose selvtillit, et fantastisk samhold, en unik spilleglede, og ikke minst divisjonens toppscorer Vinsjevik, som på 9 kamper står med 3 hattrick! Med andre ord; våre venner i Flekkefjord kommer ikke til å få noe gratis i den kampen.